Traanvogel

Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren in Nederland van 6-18 jaar die te maken krijgen met de dood. Wij ondersteunen hen, hun ouders en de verdere omgeving in het zelfhelend vermogen van het kind en het gezin. Achter de Regenboog wil ervoor zorgen dat een kind, dat een dierbare heeft verloren door de dood, alleen of samen met het gezin, lotgenotencontact kan ervaren en daarmee onder meer kan ervaren dat het niet alleen is met zijn ervaringen. Daarom biedt Achter de Regenboog lotgenotenweekenden en verwante activiteiten aan. Daarnaast wil Achter de Regenboog ervoor zorgen dat informatie en advies over kind en rouw breed toegankelijk is. Deze activiteiten moeten ervoor zorgen dat de heftige gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Landelijke informatie- en advieslijn

Voor inhoudelijke informatie en advies over rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen is er een informatie- en advieslijn. Het nummer 085 047 15 71 is bereikbaar op werkdagen van 09.00 -11.00 uur. Op de website is een pagina ingericht met veelgestelde vragen over rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen.

Bij Achter de Regenboog kan iedereen terecht met vragen over rouw en verlies bij kinderen en jongeren. Dit kan zowel telefonisch als per mail. Ouders, familieleden, kinderen en jongeren, begeleiders, scholen, artsen, professionals en anderen kunnen ons benaderen. In een persoonlijk gesprek bieden wij een luisterend oor, denken mee, adviseren en indien nodig kunnen wij doorverwijzen naar een door Achter de Regenboog erkende rouwbegeleider of rouwtherapeut in jouw omgeving.

Contactgegevens

Advieslijn: 085 047 15 71

info@achterderegenboog.nl (voor algemene vragen)
hulpvraag@achterderegenboog.nl (voor specifieke hulpvragen)

Stichting Achter de Regenboog
Postbus 13012
3507 LA Utrecht

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 11.00 uur
Tijdens de schoolvakanties alleen op dinsdag en donderdag van 9:00 – 11:00 uur